Koha e leximit: 4 minuta

Lexoni lutjen drejtuar Madonës së Pompeit

Recituar në Faltorja e Pompeit dhe në kishat e tjera më 8 maj dhe të dielën e parë të tetorit

O mbretëreshë e fitoreve, o sovran i qiellit dhe i tokës, në emrin e së cilës gëzohen qiejt dhe dridhen humnerat, o mbretëreshë e lavdishme eRruzare, ne fëmijët tuaj të përkushtuar, të mbledhur në tempullin tuaj të Pompeit (në këtë ditë solemne), derdhni dashurinë e zemrave tona dhe me besimin e fëmijëve ju shprehim mjerimin tonë.

Nga froni i mëshirës, ​​ku rri Mbretëresha, kthehu, o Maria, vështrimi juaj i dhembshur ndaj nesh, ndaj familjeve tona, ndaj Italisë, Evropës, botës. Tregoni dhembshuri për shqetësimet dhe mundimet që hidhërojnë jetën tonë. Shih, o Nënë, sa shumë rreziqe në shpirt e trup, sa fatkeqësi e mundime na detyrojnë.

O Nënë, kërko mëshirë për ne nga Biri yt hyjnor dhe fito zemrat e mëkatarëve me mëshirë. Ata janë vëllezërit tanë dhe fëmijët tuaj që kushtojnë gjakun e Jezusit të ëmbël dhe trishtojnë zemrën tuaj më të ndjeshme. Tregojuni të gjithëve ashtu siç jeni, Mbretëresha e paqes dhe e faljes.

Ave Maria

Është e vërtetë që ne, para së gjithash, edhe pse fëmijët tuaj, me mëkatet tona kthehemi për të kryqëzuar Jezusin në zemrat tona dhe për të shpuar përsëri zemrën tuaj.

E rrëfejmë: ne meritojmë dënimet më të ashpra, por ju kujtoni se në Golgotë mblodhët, me Gjakun hyjnor, amanetin e Shëlbuesit që po vdes, që të shpalli Nënën tonë, Nënën e mëkatarëve.

Ju pra, si Nëna jonë, jeni avokati ynë, shpresa jonë. Dhe ne, duke rënkuar, shtrijmë duart tona lutëse drejt jush, duke thirrur: mëshirë!

O Nënë e mirë, ki mëshirë për ne, për shpirtrat tanë, për familjet tona, për të afërmit tanë, për miqtë tanë, për të ndjerin tonë, mbi të gjitha për armiqtë tanë dhe për shumë njerëz që e quajnë veten të krishterë, por ofendoni zemrën e dashur të Birit tuaj. . Sot ne kërkojmë mëshirë për kombet e devijuara, për të gjithë Evropën, për mbarë botën, që të ktheheni në zemrën tuaj të penduar.

Mëshirë për të gjithë, o Nënë e Mëshirës.

Ave Maria

Me mirësi, o Mari, të na plotësosh dëshirat e tua! Jezusi ka vendosur në duart tuaja të gjitha thesaret e hireve dhe mëshirave të tij.

Tu siedi, coronata Regina, alla destra del tuo Figlio, splendente di gloria immortale su tutti i cori degli angeli. Tu distendi il tuo dominio per quanto sono distesi i cieli, a te la terra e le creature tutte sono soggette.

Tu sei l’onnipotente per grazia, tu dunque puoi aiutarci. Se tu non volessi aiutarci, perché figli ingrati ed immeritevoli della tua protezione, non sapremmo a chi rivolgerci. Il tuo cuore di Madre non permetterà di vedere noi, tuoi figli, perduti. Il bambino che vediamo sulle tue ginocchia e la mistica corona che miriamo nella tua mano, ci ispirano fiducia che saremo esauditi.

Dhe ne kemi besim të plotë tek ju, ne e braktisim veten si fëmijë të dobët në krahët e nënave më të buta dhe, sot, presim hiret e shumëdëshiruara nga ju.

Ave Maria

Tani të kërkojmë një hir të fundit, o Mbretëreshë, të cilin nuk mund ta mohosh (në këtë ditë më solemne). Na jep të gjithëve dashurinë tënde të vazhdueshme dhe në mënyrë të veçantë bekimin tënd amnor.

Nuk do të të lëmë derisa të na bekosh. Beko, o Mari, Papa Suprem në këtë moment. Shkëlqimeve të lashta të kurorës sate, triumfeve të Rruzares sate, prej së cilës quhesh Mbretëresha e fitoreve, shtoji këtë, o Nënë: jepi triumf fesë dhe paqe shoqërisë njerëzore. Bekoni ipeshkvijtë tanë, priftërinjtë dhe veçanërisht të gjithë ata që janë të zellshëm për nderin e Shenjtërores suaj. Së fundi, bekoni të gjithë ata që lidhen me tempullin tuaj në Pompei dhe ata që kultivojnë dhe nxisin përkushtimin ndaj Rruzares së Shenjtë.

O Rruzare e bekuar e Marisë, zinxhir i ëmbël që na lidh me Zotin, lidhje dashurie që na bashkon me engjëjt, kullë e shpëtimit, në sulmet e ferrit, port i sigurt në mbytjen e përbashkët të anijes, nuk do të të lëmë më kurrë.

Ti do të jesh ngushëllimi ynë në orën e agonisë, për ty puthja e fundit e jetës që shuhet.

Dhe theksi i fundit i buzëve tona do të jetë emri yt i ëmbël, o Mbretëresha e Rruzares së Pompeit, o Nëna jonë e dashur, O streha e mëkatarëve, o ngushëllues Sovran i të trishtuarve.

Qofshi kudo, të bekuar, sot dhe gjithmonë, në tokë dhe në qiell. Amen.

Përshëndetje Mbretëresha

Supplica alla Madonna di Pompei
Virgjëresha e Bekuar e Rruzares së Pompeit

Na ndihmoni të ndihmojmë!

Supplica alla Madonna di Pompei 2
Me donacionin tuaj të vogël ne sjellim buzëqeshje për pacientët e rinj me kancer

i mëparshëmPostimi i radhës

Artikujt e fundit

Gesù e discepoli
14 Aprile 2024
La Parola del 14 aprile 2024
Eugenio e Francesca con la bicicletta nel 2015
13 Aprile 2024
Preghierina del 13 aprile 2024
Eugenio e Remigio mano nella mano, salita al Gianicolo
13 Aprile 2024
Dammi la mano ragazzo mio
mani sul cuore
13 Aprile 2024
Messo da parte per la sua gloria
Gesù cammina sulle acque
13 Aprile 2024
La Parola del 13 aprile 2024

Ngjarje të ardhshme

×