Lexoni dhe lutuni me Via Crucis 2023

Të dashur miq, kemi arritur në takimet e para të këtij takimi Kreshmë 2023. Një nga më të rëndësishmit dhe tradicionalet është ai i Via Crucis të premten (dhe në shumë famulli edhe të dielën).

Këto dyzet ditë janë përdorur për të "për të na kujtuar se bota nuk duhet të kufizohet brenda kufijve të ngushtë të nevojave tona personale", "për të qeshur Zoti parësia e jetës"jo vetëm"mbetjet e kohës", Për"frenoni diktaturën e agjendave gjithmonë plot me gjëra për të bërë, kërkesat e një egoje gjithnjë e më sipërfaqësore dhe të rëndë dhe zgjidhni atë që ka rëndësi“.

Këto janë fjalët që shenjtori Babai, Papa Françesko, ai ua besoi besimtarëve të mbledhur në lutje të mërkurën e hirit, në Bazilika e Santa Sabina në Aventine.

Via Crucis 2023
Rruga e kryqit

Me këto fjalë dhe me gjithë mjerimin tonë njerëzor, le të angazhohemi që ta jetojmë këtë kohë të çmuar në kontakt të vazhdueshëm me Jezusin, që me lutjet tona të arrijmë paqen e merituar për të gjithë popujt në luftë dhe për të gjithë shpirtrat e trazuar.

Lexoni këtu

Questa versione della Via Crucis, è per una preghiera comunitaria; è chiaro che ognuno di noi può usarla anche in modo più semplice, nella tranquillità della propria casa.

Në të vërtetë, na ofron një mundësi për t'u lutur Jezusin e per riflettere sulla nostra vita.

Lutja

Zotëri Jezusin, come durante la tua passione hai incontrato e guardato molte persone, guarda oggi anche noi, Signore, e illumina il nostro sguardo perché possiamo vedere e conoscere i nostri sentimenti più profondi.

Na ndihmo të njohim përgjatë rrugëtimit tonë sipërfaqësorët, indiferentët, tradhtarët, të paqëndrueshëm, frikacakët, bujarët, të vuajturit, mëkatarët (si ne), fëmijët i zhdukur;

Bëj që në secilën prej tyre të njohim Fytyrën Tënde të Shenjtë dhe të na bëjë të denjë, me kryqin dhe mëshirën Tënde, të ndeshemi me Babai dhe të Jetës së Përjetshme.

Gëzuar Shëtitjen e Kreshmës

Përditësimi i fundit: 3 Mars 2023 11:55 nga Remigius Robert

i mëparshëmPostimi i radhës

Lini një koment

Shënimet e fundit

ragazza con le ali, angelo
Mos m'i këput krahët!
2 qershor 2023
Shën Pjetrit gjatë natës
Fjala e 2 qershorit 2023
2 qershor 2023
Lutja e 1 qershorit 2023
1 qershor 2023
qershitë
Kënga e Qershisë
1 qershor 2023
Bartimaeus i verbër i lindur
Fjala e 1 qershorit 2023
1 qershor 2023
Qershor 2023
LmmgvStd
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Reklamim

Reklamim