Koha e leximit: 2 minuta

Lexoni dhe dëgjoni: Gruaja e vogël që numëronte teshtinat

Përshëndetje miq dhe miq të dashur nga Francesca Ruberto juaj

Sot ju lexova "Gruaja e vogel qe numeronte teshtimat" marre nga libri "Perralla ne telefon" te autorit. Xhani Rodari

Gianni Rodari

Giovanni Francesco Rodari, i njohur si Gianni[1] (shqiptohet Rodàri, /roˈdari/; Omegna, 23 tetor 1920 - Romë, 14 prill 1980), ishte një shkrimtar, pedagog, gazetar dhe poet italian. Ai është i vetmi shkrimtar italian që ka fituar çmimin Hans Christian Andersen (1970). (Lexo perseri)

la donnina che contava gli starnuti
La donnina che contava gli starnuti 4

Le të lexojmë së bashku

Njëherë e një kohë në Gavirate ishte një grua e vogël që i kalonte ditët duke numëruar teshtitjet e njerëzve, më pas ajo ua raportoi rezultatet e llogaritjeve të saj te miqtë e saj dhe të gjithë biseduan për këtë së bashku.

"Farmacistja bëri shtatë," tha gruaja e vogël.
"E mundur!"
“Të betohem do më binte hunda po të mos them të vërtetën, i bëri pesë minuta para mesditës”.

Bënë muhabet dhe muhabet dhe në përfundim thanë se farmacisti ka futur ujë në vaj ricini.

Famullitari i bëri katërmbëdhjetë të tilla”, tha vogëlushja e skuqur nga emocioni.
"A nuk e keni gabim?"
“Hunda ime do të më binte nëse do të bënte një më pak”.
"Por ku do të përfundojmë!"

Ata biseduan dhe biseduan dhe në përfundim thanë se famullitari i ka hedhur shumë vaj në sallatë.

Një herë, gruaja e vogël dhe miqtë e saj u mblodhën të gjithë bashkë, dhe ishin më shumë se shtatë prej tyre, nën dritaret e Signor Delio për të spiunuar. Por Signor Delio nuk teshtiti fare, sepse nuk nuhaste duhanin dhe nuk ishte i ftohtë.

As një teshtimë, - tha vogëlushja. "Këtu na çel macja".
"Sigurisht," thanë miqtë e saj.

Signor Delio i dëgjoi, futi një grusht të mirë piper në spërkatësin e mizave dhe pa u parë ua fryu atyre thashethemeve, që ishin fshehur poshtë dritares.

"Këtu!" tha gruaja e vogël.
“Këtu! Etcì!” e bënë miqtë e saj. Dhe poshtë të gjithë së bashku për të bërë një teshtitje pas tjetrës.

"Bëra më shumë," tha gruaja e vogël.
"Më shumë ne," thanë miqtë e saj. Ata u kapën nga flokët, i goditën djathtas dhe anash, grisën rrobat dhe secilit i humbi një dhëmb.

Pas kësaj kohe, gruaja e vogël nuk foli më kurrë me miqtë e saj, bleu një broshurë dhe një laps dhe shkonte e vetme përreth, dhe për çdo teshtitje që dëgjonte ajo shënonte një kryq.

Kur vdiq, gjetën atë libër të vogël plot me kryqe dhe thanë: “Shiko, ai duhet të ketë shënuar të gjitha veprat e tij të mira. Por sa i bëri! Nëse ajo nuk shkon në Parajsë, askush nuk shkon fare”.

Dëgjoni historinë

mamma legge la fiaba
Histori para gjumit
Gruaja e vogël që numëronte teshtinat
Loading
/

Natën e mirë dhe ëndrra të ëmbla nga Francesca Ruberto ♥


Dhuroni shoqatën tonë 5x1000
Nuk ju kushton asgjë, na vlen shumë!
Na ndihmoni të ndihmojmë pacientët e vegjël me kancer
ju shkruani:93118920615

i mëparshëmPostimi i radhës

Artikujt e fundit

action, adult, athlete, disabili che giocano
17 prill 2024
Disabilità: via libera ultimo decreto attuativo
la misericordia di Dio
17 prill 2024
Ecco com’è davvero la misericordia…
Udienza Generale del 17 aprile 2024
17 prill 2024
Audienca e përgjithshme e 17 prillit 2024
Eucaristia
17 prill 2024
Fjala e 17 Prillit 2024
croce su vetro appannato
16 prill 2024
Lutja e 16 Prillit 2024

Ngjarje të ardhshme

×