Lexoni dhe dëgjoni La lupa Evìta

Pershendetje te gjitheve! Aty përrallë di questa sera è talmente dolce che solo ad ascoltarla vi scioglierete.

A me ha fatto questo effetto e desidero condividerla con voi.

Lexoni përrallën

Njëherë e një kohë, ishte një ujk i ri me sy të një ngjyre vjollce të errët të ylbertë, me emrin Evita.

Duke humbur një këmbë, ajo kurrë nuk e kishte humbur zemrën, madje edhe nëse ishte e gjymtuar dhe e paqëndrueshme, e detyruar të hante vetëm fara dhe të pinte shumë e shumë ujë, ajo kurrë nuk kishte pushuar së kënduari poezinë e saj hënës, qoftë edhe më e ulët, si gjendja e saj e kërkonte, po aq krenare që mbushte krijimin me këngën e saj.

ujku shmang
ujk

“Por me atë putra! Kështu i veshur!" "Të bën të sëmurë!" "I varfër!" i vinin herë pas here, zëra në vesh.

"Unë ëndërroj / lëkundem midis degëve / një pendë"ajo këndoi, një hap pas të tjerëve.

"Por farat janë të pakta në dimër, dhe nëse nuk mund t'i gjenit në gurin e zhveshur, dhe për këtë ju duhej t'i kërkoni diku tjetër?"

"Por si jetoni në shkëmb?" Dhe Evìta si përgjigje këndoi duke e bërë krijimtarinë të shkëlqejë me këngën e saj.

“Më duket se nuk ke qenë kurrë e ftuar në festën e pranverës?

“Dhe si mundi ai ndonjëherë të arrijë atje?”, “Evìta?!” "Do të ishte një udhëtim shumë i gjatë për të!", "Ajo do të duhej të ndalonte shumë shpesh për të shuar etjen e saj!", "Dhe atëherë si do ta menaxhonte një udhëtim kaq të gjatë?"

"I varfër!" "I çalë!" "Eshte kaq keq!" "Një shtrigë!"

ujku shmang
palë ujqërsh

"Por ti je e bukur!" psherëtiu Dario, një ujk me sy qelibar, për të cilin Evìta ishte e përsosur, e fortë, e guximshme, e vetmja që mund ta shikonte duke e bërë të ndihej i dashur, i pamposhtur.

“Por putra ime? edhe pse jam kaq i shemtuar?" bërtiti ajo.

Dhe ai me lozonjari duke i tërhequr veshin me këpurdha, përballë frikës së saj qeshi “Dashuria ime! qenush!" duke tundur bishtin. Duke i bërë ata të harrojnë gjuhët e këqija.

“Avìta! Ubi tu Gaius, ibi ego Gaia …ku je ti, oh Gaius, atje do të jem unë, Gaia! Kudo që të jeni të lumtur, unë do të jem i lumtur! Nëse ju jeni të lumtur, unë jam i lumtur!" ai ulërinte, zemër për zemër, duke u ndezur.

"Dashuria!" lëvizi, vidra Cordelia duartrokiti putrat e saj.

Dhe ajo u këndoi atyre fjalëve edhe më fort, duke arritur me poezinë e saj deri në qiell, atje lart, lart, përtej reve, blunë, midis vellove të agimit, me zërin e saj: melodia eDashuriame bukuri të pakrahasueshme.

Dëgjoni përrallën

Histori para gjumit
Le favole della buonanotte
Ujku Evita
Ujku Evita 3
/

Lini një koment

Shënimet e fundit

Virgjëresha Mari Nëna e Kishës
Virgjëresha Mari Nëna e Kishës
29 maj 2023
Maria në këmbët e kryqit
Fjala e 29 majit 2023
29 maj 2023
zambaku i Eugjeni
Lutja e 28 majit 2023
28 maj 2023
Derri i frikësuar
Gruaja dhe derri
28 maj 2023
Fryma e Shenjtë
Fjala e 28 majit 2023
28 maj 2023

Reklamim

Reklamim