Le të lexojmë së bashku dhe të dëgjojmë rimën e çerdhes "Shpikja e Pulcinellës"

Carnevale alle porte, noi ci divertiamo insieme con le fantastiche filastrocche del nostro Shoku Gianni Rodari

Xhani Rodari

Gjoni Francesco Rodari, detto Gianni[1] (pronuncia Rodàri, /roˈdari/; Omegna, 23 ottobre 1920 – Roma, 14 aprile 1980), è stato uno scrittore, pedagogista, giornalista e poeta italiano. È l’unico scrittore italiano ad aver vinto il Premio Hans Christian Andersen (1970). (leggi ancora)

Le të lexojmë së bashku:

  Zonja dhe zotërinj, hapni përpara
  sa më shumë njerëz të hyjnë, aq më shumë jeni!
  Vraponi për të parë tërheqjen e madhe,
  shpikja e mahnitshme.
  Non sono venuto su questo mercato
  per vendere il fumo affumicato.
  Unë nuk kam ardhur në këtë panair
  për të shitur vrimat e groyeres.
  Il mio Emri è Pulcinella
  dhe kam shpikur moz – za – rel – la!

  Da questa parte, signori e signore
  Unë jam Pulcinella shpikësi i madh!
  Për të ngushëlluar të varfërit
  Unë kam shpikur spageti.
  Per rallegrare a tutti la jeta
  Unë krijova picën Margherita!
  Vaj, miell, domate
  asgjë nuk vlen për këtë thesar.
  Njerëzit vrapojnë për ta dëgjuar atë,
  ai kënaqet… dhe nuk blen asgjë.

  shpikja e Pulcinella
  Shpikja e Pulcinella 5

  Le të dëgjojmë së bashku:

  Histori para gjumit
  Le favole della buonanotte
  Shpikja e Pulcinella
  Shpikja e Pulcinella 3
  /
  Avatari i Françeska Rubertos

  Përshëndetje, unë jam Francesca Ruberto, motra e Eugenio Ruberto. Unë kam lindur në Capua (CE) më 11 nëntor 2011

  Lini një koment