Lexoni dhe dëgjoni rimën e çerdhes së Gianni Rodarit për muajin qershor

L’estate si fa sempre più vicina, anche con le poesie su giugno. Quella di questa sera è del maestro Gianni Rodari, a noi tanto caro, perchè ci ricorda delle poesie imparate alle elementari da Eugjeni. Sa momente të bukura!

Con l’avvicinarsi dell’estate, c’è una cosa che termina: la shkolla! Per la gioia dei più piccoli siamo finalmente giunti alla fund di questo anno scolastico. Sono sincera, ne sono felice anche io; avere Francesca a shtëpi tutto il giorno è sicuramente una grandissima gioia!

Shijoni leximin

Rima e çerdhes qershor
Rima e çerdhes per muajin 5 qershor

Lexoni vjershën e çerdhes

Rima e çerdhes për muajin qershor,
fermeri ka një kosë në dorë:
mentre falcia l’erba e il grano
një stuhi e largët spiunë.

Nxënësit e shkollës në tavolinat e shkollës
hanno perso la parola:
mësuesi/ja hap raportet
dhe shkruani votat në kuti…

“Zoti mjeshtër, ju lutem,
mos i shkruaj ato katër tek unë:
Atëherë, mos i vendosni ato pesë atje
përndryshe do të humbas biçikletën time:
nëse nuk më refuzon, të premtoj,
Do ta lë të bëjë disa xhiro."

Xhani Rodari

Gjoni Francesco Rodari, detto Gianni[1] (pronuncia Rodàri, /roˈdari/; Omegna, 23 ottobre 1920 – Roma, 14 aprile 1980), è stato uno scrittore, pedagogista, giornalista e poeta italiano. È l’unico scrittore italiano ad aver vinto il Premio Hans Christian Andersen (1970). (leggi ancora)

Dëgjoni rimën e çerdhes

Histori para gjumit
Le favole della buonanotte
Rima e çerdhes qershor
Rima e çerdhes per muajin 3 qershor
/

Lini një koment