Qëndro pranë meje! Nevoja që dikush të na mbajë dorën

Komenti i Ungjillit të së Dielës së gjashtë të Pashkëve - viti A

Veprat e Apostujve 8,5-8,14-17 Ps 65 1Pt 3,15-18 Gjn 14,15-21

Prandaj nuk është pa arsye që Fryma e Shenjtë është premtuar,
jo vetëm atyre që nuk e kanë, por edhe atyre që tashmë e kanë:
atyre që nuk e kanë, pse e kanë,
atyre që tashmë e zotërojnë atë në mënyrë që ta zotërojnë atë më me bollëk

Shën Agustini,Predikimi74.2
Qëndro pranë meje
Qëndro me mua 4

Jeta si proces

Una delle esperienze più dure nella vita è quella di sentirsi soli mentre ci si trova a lottare.

A volte si tratta semplicemente di affrontare la fatica di vivere, la paura di non farcela, altre volte si tratta invece di lottare contro l’ingiustizia, contro le incomprensioni, contro la cattiveria.

Po, sepse jeta është ende një sprovë e madhe, ku jo gjithmonë e zëmë rolin e gjykatësit apo dëshmitarit, ndonjëherë jeta na vendos edhe në bankën e të akuzuarve.

Parakleti

Ndoshta është pikërisht ky imazh i jetës si një proces i shkëlqyer që mund të na ndihmojë të kuptojmë pse Jezusin ju na qetësoni duke na treguar për një tjetër Paraclete, një Paraklet i dytë, në fakt i pari është ai vetë.

Paraclete fjalë për fjalë do të thotë ai që thirret të qëndrojë pranë, më saktë është avokati që qëndron pranë nesh për të folur në emrin tonë, madje zë vendin tonë në luftë, përballet me akuzuesin për ne. Jezusin vazhdoni ta bëni këtë nëpërmjet frymës së shenjtë.

Qëndroni pranë

Se una persona ci vuole bene, infatti, non è pensabile che ci lasci soli.

Përvoja na mëson se pikërisht në kohë vështirësish kuptojmë se cilët janë njerëzit që kujdesen vërtet për ne. A babai ose një nënë, nëse janë vërtet të tilla, nuk do ta linin kurrë djalin da solo quando si trova nel pericolo.

Në të vërtetë, një prind gjithashtu ndjen nga larg se djalin është në rrezik. Miku, nëse është mik i vërtetë, nuk na braktis kur na bie fatkeqësia.

Kjo është pikërisht ajo që Jezusin sta cercando di dire ai suoi discepoli. Una parola di consolazione, che è l’altro significato di Paraclito, il consolatore: ti sto accanto!

Sappiamo bene che molte volte quello che vogliamo di più non è qualcuno che ci risolva il problema, che forse a volte non si può neppure risolvere, ma desideriamo semplicemente qualcuno che ci stia vicino.

Në këtë kuptim, edhe ne bëhemi instrumente të Parakletit kur dimë të qëndrojmë afër dhe të ngushëllojmë, si dishepujt që, duke vënë në duar, thërrasin Shpirtin mbi të tjerët (shih Veprat e Apostujve 8:17).

Të dish të jesh atje

Purtroppo, quando qualcuno ci parla, noi stiamo pensando molte volte già alla risposta da dare, la cosa più importante sarebbe invece quella di ascoltare e rimanere accanto.

Në fakt, dishepujt kanë frikë të mbeten jetimë, domethënë të mos jenë vetëm, të mos kenë më një babai mbrojnë dhe mbështesin ato. Ky imazh ndoshta lidhet edhe me faktin se në kulturën rabinike mjeshtri ndihet si a babai: Jezusin ai është mjeshtër, babaidhe ngushëllues.

Pas gjithë kësaj ështëDashuria, di si të jesh atje! Vargjet ungjillore që lexojmë këtë të diel fillojnë dhe mbarojnë me këtë referencë përDashuria e ai comandamenti.

Ndoshta, për ndjeshmërinë tonë moderne, ky ballafaqim mund të jetë paradoksal, megjithatëDashuria è reale quando si vede e si vede se ci sono dei criteri.

A Dashuria nuk është as gjenerike Dashuria. L'Dashuria është konkrete, shihet në fakte, është a Dashuria që është në kontekst. Urdhërimet janë fjalët që duhet t'i themi njëri-tjetrit dhe fjalët që duhet t'i themiBënipër të shprehurDashuria.

Kur e doni dikë, dëshironi të jeni me të. Jezusin ai dëshiron të qëndrojë me dishepujt e tij dhe kur dikush e do vërtet, ai mund të gjejë gjithmonë një mënyrë për të qëndruar. Jezusin rassicura i discepoli di ogni tempo che Egli troverà un modo per rimanere sempre con loro.

eshte ajoDashuria që mund ta kishim parë në sytë e një njeriu të dashur që po vdiste dhe që po na shikonte në atë moment për të na thënë të mos shqetësoheshim se nuk do të na linte kurrë.

Lexoni brenda

  • A jeni në gjendje të qëndroni pranë njerëzve që doni?
  • A e keni përjetuar ngushëllimin që vjen nga Fryma e Shenjtë?

Le të dëgjojmë së bashku

Il Vangelo del giorno
Il Vangelo del giorno
Qëndro pranë meje
Restami accanto 2
/

Me mirësjellje © ♥ Ati Gaetano Piccolo SJ

Ultimo aggiornamento: 14 Maggio 2023 11:43 by Remigius Robert

i mëparshëmPostimi i radhës
Avatari i Remigio Ruberto

Ciao, sono Remigio Ruberto, papà di Eugenio. L'amore che mi lega a Eugenio è senza tempo e senza spazio.
1 Commento

Lini një koment

Shënimet e fundit

Spirito Santo
La Parola del 28 maggio 2023
28 Maggio 2023
abbraccio per amore
Preghierina del 27 maggio 2023
27 maj 2023
cambiare strada
Mos u ndal
27 maj 2023
Komenti i Ungjillit të 28 majit 2023
Komenti i Ungjillit të 28 majit 2023
27 maj 2023
dishepulli i dashur mbështet kokën në gjoksin e Jezusit - Giotto
Fjala e 27 majit 2023
27 maj 2023

Reklamim

Reklamim