Koha e leximit: 1 minutë

Lexoni dhe dëgjoni "Babai im" nga Alfonso Gatto

Në ditën e dita e babait, dedicandola a tutti i papà, in terra e in cielo, la nostra poesia di auguri.

A volte mancano le parole, altre volte ne escono di inappropriate, a volte ci facciamo condizionare, altre ancora ci vergogniamo di dirle.

Pastaj, mund të jetë vonë, dhe ju vetëm duhet të shikoni drejt Qielli dhe i pëshpëriti me zë të ulët: Gëzuar ditëlindjen babi.

a mio padre
A mio padre 9

Lexo me mua

Tek babai im nga Alfonso Gatto

Nëse do të kthehem sonte tjetër
përgjatë rrugës ku bie hija
blu tashmë që duket pranverë,
për t'ju treguar se sa e errët është bota dhe si
tek ëndrrat tona në liri ndizet
e shpresave të të varfërve të qiellit
Do të gjeja një fëmijë të qajë
dhe sytë hapen me një buzëqeshje, të zezë
të zeza si dallëndyshet e detit.

Do të më mjaftonte të ishe gjallë,
një njeri i gjallë me zemrën tënde është një ëndërr.

Tani kujtesa është një hije mbi tokë
zëri juaj që u tha fëmijëve tuaj:
- Sa e bukur është nata dhe sa e mirë është
të duam njëri-tjetrin kështu me ajrin në ecje të plotë
menjëherë në gjumë - E patë botën
në hënën e plotë përkuluni atij qielli,
burrat ecën drejt agimit.

Dëgjo me mua

mamma legge la fiaba
Histori para gjumit
Tek babai im
Loading
/

Naten e mire


Na ndihmoni të ndihmojmë!

A mio padre 7
Me donacionin tuaj të vogël ne sjellim buzëqeshje për pacientët e rinj me kancer

Artikujt e fundit

credere in Dio
14 prill 2024
Lutja e 14 Prillit 2024
Dante and Beatrice Henry Holiday
14 prill 2024
Aq i sjellshëm dhe kaq i sinqertë duket
Gesù e discepoli
14 prill 2024
Fjala e 14 Prillit 2024
Eugenio e Francesca con la bicicletta nel 2015
13 prill 2024
Lutja e 13 Prillit 2024
Eugenio e Remigio mano nella mano, salita al Gianicolo
13 prill 2024
Më jep dorën djali im

Ngjarje të ardhshme

×