Një mbret, një lule dhe xhelozia e një lumi

Mirëmbrëma miq të Eugjeni.

Sot në mbrëmje po ju lexoj një përrallë të mrekullueshme të marrë nga portali www.cosepercrescere.it

një mbret, një lule dhe xhelozia e një lumi
lulja Lotus

Le të lexojmë së bashku:

TShumë kohë më parë, në breg të një lumi, jetonte një lule e bukur, me ngjyrat intensive të ylberit. Ishte një lule e gëzuar dhe e këndshme.

Miku i tij më i mirë ishte era, të cilës i pëlqente ta guduliste ose ta kthente kokën aq shpejt sa për pak i humbi petalet.
Të dy ishin aq të shkujdesur sa të ngjallnin zilinë e lumit shumë xheloz, i cili, për indinjatën, në ditët e zjarrta të verës, pengonte që ujërat e tij tashmë të pakta të arrinin deri te rrënjët e etura të lules së ëmbël.

Era u përpoq t'i frynte pikat në sipërfaqen e lumit drejt shokut të tij, por ato nuk mjaftuan për të shuar etjen e lules së vogël që po dobësohej gjithnjë e më shumë.

Duke vëzhguar situatën ishte Madhëria e Tij Mbreti Diell, i cili, falë rëndësisë së tij, e quajti një re të vogël gri të frikësuar, dyshues se po i drejtohej asaj.

"E shikon atë lule atje?" Dielli i tha asaj, "shko tek ai dhe fillo të kërcesh". Reja e gjorë mundi vetëm të tundte me kokë. Kështu ai u drejtua menjëherë drejt lules së vogël dhe filloi kërcimin e tij: pikat e shiut të ëmbël ranë mbi petalet e trishtuara, të cilat rifituan menjëherë forcën dhe ngjyrën intensive, ndërsa rrënjët e buta shuanin etjen e tyre për jetë.

Mbreti Diell u bë edhe më i nxehtë derisa u tha i gjithë lumi, por ende i pa ngopur, ai i pëshpëriti diçka malit që dominonte brigjet e tij: menjëherë disa gurë u shkëputën nga muret e tij dhe mbuluan shtratin e tij deri në nivelin e lules së rrënjëve të mikut tonë.

Më në fund, krenar që i kishte dhënë lumit mësimin e duhur, Mbreti Diell iu drejtua lules së vogël: "Po të duash, lumi do të të kërkojë falje dhe nëse ti e pranon, do t'i them shiut të tërhiqet zvarrë tokën e shkëputur. mali në rrjedhën e poshtme." , në mënyrë që lumi të mund të kthejë shtratin e tij.

Do të shohësh që do të jetë i lumtur t'ju japë ujërat e tij, dhe do të mund të ktheheni të luani dhe të buzëqeshni me shokun tuaj erën, dhe unë do të kënaqem duke të parë nga lart".

Lulja e vogël pranoi me entuziazëm dhe, pas një rrebesh të fortë, lumi iu kthye shkëlqimit, pasi e kishte kuptuar gabimin e tij dhe kërkoi falje.

Tani, nën vështrimin argëtues të Mbretit Diell, lumi spërkatte ujin e tij, ndërsa era lagte petalet e një luleje, e cila çdo ditë bëhej më e lumtur dhe më e vetëdijshme për forcën dhe bukurinë e saj.

Më tregoni nëse ju pëlqeu!

Epo, unë red Eugjeni Ju urojmë një natë të ëmbël dhe të qetë.

Frances ♥

Le të dëgjojmë së bashku:

Histori para gjumit
Le favole della buonanotte
Një mbret, një lule dhe xhelozia e një lumi
Një mbret, një lule dhe xhelozia e një lumi 2
/

Përditësimi i fundit: 23 maj 2023 10:20 nga Remigius Robert

Avatari i Françeska Rubertos

Përshëndetje, unë jam Francesca Ruberto, motra e Eugenio Ruberto. Unë kam lindur në Capua (CE) më 11 nëntor 2011

Lini një koment