Lexoni dhe dëgjoni poezinë "ngadalë vdes" nga Martha Medeiros

Duket si një luks dhe një privilegj të përtonesh, të zhytesh në mos bërë asgjë, madje edhe të shmangësh lidhjen trurit atje mëngjes thjesht zgjohu.

Duket, por nuk është.

Gjithashtu për Zotëri ndizni çdo ditë dritat e agimit, fikini ato për t'i lënë vend dritës romantike të natës hënë, nuk është punë e lehtë, përkundrazi.

Për të dalë nga pseudo-dashuri ynë çdo ditë zonat e rehatisë ne duhet ta duam veten, ta duam Zotin që na dha jetën, të duam të gjitha motrat dhe vëllezërit që na rrethojnë: vetëm kështu do të mund ta duam botën brenda dhe jashtë nesh dhe ta bëjmë atë një vend më të mirë, ku çdo Zemra keni hapësirën tuaj.


Marta Medeiros(Porto Alegre20 gusht 1961) është një gazetar dhe shkrimtar brazilian.

Vajza e José Bernardo Barreto de Medeiros dhe Isabella Matos de Medeiros, ajo është një gazetare për gazetënOrë zerotë Porto Alegre dhe përO GlobeNgaRio de Janeiro.

Ajo u diplomua në vitin 1982 ngaUniversiteti Katolik Papnor i Rio Grande do Sul(PUCRS) në Porto Alegre.

Pasi punoi në fushën e reklamave, ajo u zhvendos për nëntë muaj nëKilidhe aty filloi të shkruante poezi. U kthye nëPorto Alegre, filloi të shkruajë si gazetar ndërsa ndoqi edhe karrierën e tij letrare.

lentamente muore
Vdes ngadalë 4

Le të lexojmë së bashku

Ngadalë vdes
që bëhet skllav i zakonit,
duke përsëritur të njëjtat rrugë çdo ditë,
kush nuk e ndryshon markën,
kush nuk rrezikon të veshë një ngjyrë të re,
kush nuk flet me kush nuk di.

Ai që i shmanget një pasioni, vdes ngadalë,
që preferojnë të zezën në të bardhë
dhe pikat mbi "i"
në vend të një grupi emocionesh,
vetëm ato që ju bëjnë të shkëlqejnë sytë,
ata që e kthejnë një hapje në buzëqeshje,
ato që bëjnë zemrën të rrahë
përballë gabimeve dhe ndjenjave.

Ngadalë vdes
kush nuk e kthen tryezën,
kush është i pakënaqur në punë,
i cili nuk rrezikon sigurinë për pasigurinë
për të ndjekur një ëndërr,
që nuk ia lejon vetes
të paktën një herë në jetë
për t'i shpëtuar këshillave të arsyeshme.

Ngadalë vdes ai që nuk udhëton,
kush nuk lexon,
që nuk dëgjon muzikë,
që nuk gjen hir në vetvete.
vdes ngadalë,
që shkatërron dashurinë për veten,
që nuk e lë veten të ndihmohet.
vdes ngadalë,
që i kalon ditët duke u ankuar
e fatkeqësisë së dikujt ose e shiut të pandërprerë.

vdes dalëngadalë,
i cili braktis një projekt
para se ta filloni,
që nuk bën pyetje
për gjërat që ai nuk i di,
kush nuk pergjigjet
kur pyesin
diçka që ai di.

Ne shmangim vdekjen në doza të vogla,
duke kujtuar gjithmonë që të jesh gjallë
kërkon përpjekje
shumë më e madhe
të frymëmarrjes së thjeshtë.

Vetëm durimi i zjarrtë do të sjellë
me arritjen
e lumturisë së shkëlqyer.

Le të dëgjojmë së bashku

Histori para gjumit
Le favole della buonanotte
Ngadalë vdes
Lentamente muore 2
/
Avatari i Remigio Ruberto

Ciao, sono Remigio Ruberto, papà di Eugenio. L'amore che mi lega a Eugenio è senza tempo e senza spazio.

Lini një koment

Shënimet e fundit

Virgjëresha Mari Nëna e Kishës
Virgjëresha Mari Nëna e Kishës
29 maj 2023
Maria në këmbët e kryqit
Fjala e 29 majit 2023
29 maj 2023
zambaku i Eugjeni
Lutja e 28 majit 2023
28 maj 2023
Derri i frikësuar
Gruaja dhe derri
28 maj 2023
Fryma e Shenjtë
Fjala e 28 majit 2023
28 maj 2023

Reklamim

Reklamim