Koha e leximit: 2 minuta

Lexoni dhe dëgjoni poezinë "Monark blu" nga Genny Lim

Genny Lim është një poete, dramaturge dhe interpretuese amerikane, e lindur në San Francisko në vitin 1946. Ajo ka shkruar disa koleksione me poezi dhe drama, dhe ka bashkëpunuar me CBS News si gazetare. Ai vizitoi Kampaninë në 2017 dhe 2019 për të prezantuar poezinë e tij.

Lim è l’autore delle raccolte di poesie Winter Place (1989), Child of War (2003) e Paper Gods and Rebels (2013); il libro per bambini Wings for Lai-Ho (1982); e le opere teatrali Paper Angels (1978) e Bitter Cane (1989), tra le altre.

Puna e saj shfaqet në "Politika e jetës: Katër shfaqje nga gratë aziatike amerikane" (1993), "Oxford Book of Women's Writing" në Shtetet e Bashkuara (1995) dhe "Ishulli: Poezia dhe historia e emigrantëve kinezë në ishullin e engjëjve" (1980).

Lim è il vincitore dell’American Book Award nel 1981 della Before Columbus Foundation. Nel 1982 ha fondato una compagnia teatrale, Paper Angels Productions, ora conosciuta come Theatre XX, una compagnia che mette in scena teatro sperimentale.

Lim dha mësim në Kolegjin e Ri të Kalifornisë dhe letrat e tij mbahen në UC Santa Barbara.

(burimi https://www.poetryfoundation.org/poets/genny-lim)

monarca blu di Genny Lim
Foto nga PublicDomainPictures I nderuar Pixabay

Le të lexojmë së bashku

monark blu

Nëse i hapni sytë gjerë
ju mund të shihni Monarkun Blu
duke fluturuar në erën e mprehtë

Do t'ju çojë në një re
dhe do të fluturosh mbi krahët e saj
dhe do të ngjitesh në qiell

Do të ndjeni nxehtësinë
e diellit dhe e kullotave
kulloste në verë kur
do të shikosh qiellin blu dhe do të kapësh
reflektimi juaj me një shikim

Vetëm mbylli sytë
për të shmangur rrjetat
braktisni vigjiljen
dhe rilind çdo ditë
si Monarku Blu me
bota fluturon në krahët e saj

Përkthim nga Raffaella Marzano

versioni origjinal

Monark blu

Nëse i hapni sytë gjerë
ju mund të shihni Monarkun Blu
duke fluturuar nëpër erën e mprehtë

Ajo do t'ju çojë në një re
dhe do të fluturosh në krahët e saj
dhe ngrihu në qiell

Do të ndjeni nxehtësinë
të diellit dhe të kullotave
kullotat e verës kur ju
shiko në qiellin blu dhe kap
reflektimi juaj me një shikim

Thjesht mbylli sytë
për të shmangur rrjetat
Braktisni zgjimin
për të rilindur çdo ditë
si Monarku Blu me
bota lundruese në krahët e saj

mamma legge la fiaba
Histori para gjumit
Monark blu
Loading
/

Dhuroni shoqatën tonë 5x1000
Nuk ju kushton asgjë, na vlen shumë!
Na ndihmoni të ndihmojmë pacientët e vegjël me kancer
ju shkruani:93118920615

Artikujt e fundit

dare, porgere fiori
18 prill 2024
Creato per amare gli altri
cross, crucifix, chalice, eucaristia
18 prill 2024
Fjala e 18 Prillit 2024
il pane di vita
17 prill 2024
Lutja e 17 Prillit 2024
mamma e bimba nel giardino
17 prill 2024
Edoardo dëgjon lulet
action, adult, athlete, disabili che giocano
17 prill 2024
Aftësia e kufizuar: dritë jeshile për dekretin e fundit zbatues

Ngjarje të ardhshme

×