Leggi e ascolta la favola di Nelson Mandela “La gatta che venne in casa”

Macja që hyri në shtëpi
Macja që erdhi në shtëpi 5

Le të lexojmë së bashku

C’era una volta una gatta tutta sola, che viveva nella boscaglia. Dopo qualche koha si stufò della solitudine e decise di trovarsi un marito. Così, cercò un altro Gatto selvatico e andò a jetojnë con lui.

Por një ditë, ndërsa ata po ecnin në xhungël, një Leopard u hodh mbi mace dhe e la atë të shtrirë në pluhur.
"Oh!" tha macja, "Burri im është bërë pluhur dhe nuk është më krijesa më e lezetshme në xhungël. Por ai Leopardi, po është”.

Dhe kështu, macja shkoi të jetonte me Leopardin.
Ata jetuan së bashku të lumtur përgjithmonë, derisa një Luan përpiu Leopardin. Macja tha: "Oh! Leopardi, me sa duket, nuk është më kafsha më e bukur në xhungël, por luani është”.

Dhe kështu, macja shkoi të jetonte me luanin.
Un giorno, però, un Elefante schiacciò il Leone sotto il peso del suo corpo. “Oh! Il Leone è finito schiacciato e non è più l’animale più delizioso della giungla, ma l’Elefante, sì che lo è.” E così, la gatta si arrampicò sulla testa dell’Elefante e cominciò a vivere con lui.

Mentre attraversavano un fiume, la gatta sentì un’esplosione lontana e vide l’elefante accasciarsi a terra. Cosa lo aveva colpito? Eccolo lì, tra le canne, un omino con un fucile e una giubba da cacciatore. “Oh! L’Elefante è stato ucciso, non è più l’animale più delizioso della giungla, ma l’Uomo, si che lo è”. E la Gatta si arrampicò sul tetto della capanna dell’Uomo e da quel giorno abitò lì, dando la caccia ai topi.

Ma un giorno, la Gatta sentì le urla dell’Uomo e di sua gruaja provenire dalla capanna: si fecero sempre più forti, finché l’uomo uscì e rotolò nella polvere. “Adesso so chi è la creatura più deliziosa di tutta la giungla: è la Donna” disse la Gatta.

Poi, scese giù dal tetto della capanna ed entrò all’interno; si accoccolò vicino al fuoco e da allora è rimasta lì per sempre.

burimi www.portalebambini.it

Le të dëgjojmë së bashku

Histori para gjumit
Le favole della buonanotte
Macja që hyri në shtëpi
Macja që erdhi në shtëpi 2
/

Historia e Nelson Mandelës

Nelson Mandela
Nelson Mandela

Nelson Rolihlahla Mandela(Mvezo18 korrik 1918-Johannesburg5 dhjetor 2013) ishte njëpolitikeDheaktivist Afrika e Jugutpresident i Afrikës së Jugutnga viti 1994 deri në 1999.

Antagonist, me paraardhësinFrederik de Klerk, ngaaparteididhe së bashku me këto i dhanëÇmimi Nobel për Paqenë vitin 1993, Mandela ishte presidenti i parë i Afrikës së Jugut jotë bardhëpër të mbajtur këtë detyrë; aktivist për të drejtat civile dhe avokat, ai kishte vuajtur 27 vjet burg për luftën e tij kundër segregacionit racor.

Revolucionare e successivamente njeri di un governo di riconciliazione e pacificazione, fu a lungo uno dei leader del movimento anti-apartheid ed ebbe un ruolo determinante nella caduta di tale regime, pur passando in carcere gran parte degli anni dell’attivismo anti-segregazionista.

Njeriu simbol i barazisë dhekundër racizmit, Çmimi Nobël,Çmimi Lenin për PaqeDheÇmimi Saharov për Lirinë e Mendimit, ka mundur të dozojë qasje të ndryshme politike dhe pragmatike për luftën çlirimtare të popullit të tij, që nga teoritë fillestare tëopozita jo e dhunshmeNgaGandi, të cilën ai gjithashtu më vonë do të përpiqet ta vendosë përparalufta e armatosur. Vazhdoni të lexoni… (fonte Wikipedia)

Ultimo aggiornamento: 21 Agosto 2023 – 15.45 by Remigius Robert

Avatari i Françeska Rubertos

Përshëndetje, unë jam Francesca Ruberto, motra e Eugenio Ruberto. Unë kam lindur në Capua (CE) më 11 nëntor 2011

Lini një koment

Postimet e fundit

Jezusi u flet dishepujve
Fjala e 30 shtatorit 2023
30 shtator 2023
hapësirë
Lutja e 29 shtatorit 2023
29 shtator 2023
Eugenio përkëdhel Remigio
Me një po ju pengoni dhe me një jo dilni nga rruga!
29 shtator 2023
fantastike 4 në Pizzo Calabro
Letër Zotit
29 shtator 2023
Jezusi dhe dishepujt
Fjala e 29 shtatorit 2023
29 shtator 2023

Newsletter

Reklamim

Reklamim