Me trishtim mendoj për kohën e ndalur

Tempo

E kam humbur llogarinë se sa kohë ka kaluar që atëherë 17 tetor 2020.

Gjithçka që di është se më 17 tetor 2020 koha ime ndaloi.

Të ndalosh kohën nuk është aq e bukur sa mund t'u duket atyre që kanë frikë nga koha.

Koha e ndalimit është të qëndrosh në ekuilibër, të mos shkosh përpara apo prapa.

Po i mbaron ajri, pa oksigjenin që është Shpirti.

Zoti

Mbrëmë po flisja miqësisht Zoti, dhe e pyeta:Pse?"

Dhe ai përgjigjet: "per cfare?"

"Pse një djalë, një adoleshent që ka filluar të kafshojë në jetë duhet të fluturojë larg tokës dhe të gjitha përvojave të reja që e presin?"

Dhe ai përgjigjet me tonin e tij të qetë dhe të dashur: "më lejoni privilegjin t'u jap çmime vetëm disave, më të mirëve. te Eugjeni Unë kam dhënë privilegjin për të shmangur të gjithë procesin në tokë, unë kam parë tashmë tek ai atë koncept të shenjtërisë së shpirtit që e aprovoj aq shumë dhe që do të doja shumë të ishte jeta juaj e përditshme në tokë. Por janë ende të paktë ata që e dëgjojnë mesazhin tim“.

Lotët rrodhën në fytyrën time ndërsa e dëgjoja dhe miratova fjalën e tij.

Sopravvivenza

Duke menduar për një artikull të shkruar ngaSpitali i Jezusit të Foshnjave, që e njohim mirë, për gliomat dhe mundësinë e mbijetesës deri në 24 muaj pas zbulimit të sëmundjes, u drodha nga vetë fjala”mbijetesën“.

Sa fjalë mizore, sa fjalë e ftohtë dhe e pamëshirshme. Por fakti që Eugjeni, me rrëshqitjen e saj që përmban inde festimi, mund të ketë ndihmuar kërkimin, më ngushëllon dhe i ka dhënë paqe shpirtit tim të torturuar.

Crocifisso

Kthehem me vështrimin tim te kryqi dhe kthehem te pyetjet: "ZotiPse të mbijetoni dhe të mos jetoni?"

I mëshirshëm dhe i drejtë, ai përgjigjet:Ju sigurisht nuk duhet të më pyesni mua këtë. Shkoni te origjina e sëmundjes, e sëmundjeve dhe do të kuptoni pse mbijetoni. Mbijetoni të gjitha kohët që nuk i doni; mbijetoni të gjitha herët që nuk dhuroni; mbijetoni të gjitha herët që shani; mbijetoni të gjitha kohët që urreni. Të jetosh do të thotë të ndash; të jetosh do të thotë të bekosh; të jetosh është të duash.

Ungjilli

Unë dëgjoj Ungjillin dhe njoh në të ilaçin e zemrës sime.

HI Eugjeni, arrivederci a presto.

tempo fermo
Eugjeni qeshni me zë të lartë me Remigio - 21 Prill 2020

Ultimo aggiornamento: 14 Maggio 2023 11:22 by Remigius Robert

i mëparshëmPostimi i radhës
Avatari i Remigio Ruberto

Ciao, sono Remigio Ruberto, papà di Eugenio. L'amore che mi lega a Eugenio è senza tempo e senza spazio.
2 komente
  1. Avatar di Claudia
    Claudia

    Toccano il profondo del mio cuore queste parole …un abbraccio forte forte a te Remigio, a Giuseppina e Francesca..alle nonne…ad Eugenio il mio più grande ed affettuoso bacio…siete sempre nel mio cuore ❤️

Lini një koment