Lexoni dhe dëgjoni: Gruaja e vogël që numëronte teshtinat

Përshëndetje miq dhe miq të dashur nga Francesca Ruberto juaj

Sot ju lexova "Gruaja e vogel qe numeronte teshtimat" marre nga libri "Perralla ne telefon" te autorit. Xhani Rodari

Xhani Rodari

Giovanni Francesco Rodari, i njohur si Gianni (shqiptohet /roˈdari/; Omegna, 23 tetor 1920 - Romë, 14 prill 1980), ishte njëShkrimtar, pedagog, gazetar dhe poet italian, i specializuar nëletërsi për fëmijë dhe të përkthyer në shumë gjuhë. I vetmi shkrimtar italian që ka fituar çmimin prestigjioz

Shiko më shumë

gruaja e vogël që numëronte teshtitjet
La donnina che contava gli starnuti 5

Le të lexojmë së bashku

Njëherë e një kohë në Gavirate ishte një grua e vogël që i kalonte ditët duke numëruar teshtitjet e njerëzve, më pas ajo ua raportoi rezultatet e llogaritjeve të saj te miqtë e saj dhe të gjithë biseduan për këtë së bashku.

"Farmacistja bëri shtatë," tha gruaja e vogël.
"E mundur!"
“Të betohem do më binte hunda po të mos them të vërtetën, i bëri pesë minuta para mesditës”.

Bënë muhabet dhe muhabet dhe në përfundim thanë se farmacisti ka futur ujë në vaj ricini.

Famullitari i bëri katërmbëdhjetë të tilla”, tha vogëlushja e skuqur nga emocioni.
"A nuk e keni gabim?"
“Hunda ime do të më binte nëse do të bënte një më pak”.
"Por ku do të përfundojmë!"

Ata biseduan dhe biseduan dhe në përfundim thanë se famullitari i ka hedhur shumë vaj në sallatë.

Një herë, gruaja e vogël dhe miqtë e saj u mblodhën të gjithë bashkë, dhe ishin më shumë se shtatë prej tyre, nën dritaret e Signor Delio për të spiunuar. Por Signor Delio nuk teshtiti fare, sepse nuk nuhaste duhanin dhe nuk ishte i ftohtë.

As një teshtimë, - tha vogëlushja. "Këtu na çel macja".
"Sigurisht," thanë miqtë e saj.

Signor Delio i dëgjoi, futi një grusht të mirë piper në spërkatësin e mizave dhe pa u parë ua fryu atyre thashethemeve, që ishin fshehur poshtë dritares.

"Këtu!" tha gruaja e vogël.
“Këtu! Etcì!” e bënë miqtë e saj. Dhe poshtë të gjithë së bashku për të bërë një teshtitje pas tjetrës.

"Bëra më shumë," tha gruaja e vogël.
"Më shumë ne," thanë miqtë e saj. Ata u kapën nga flokët, i goditën djathtas dhe anash, grisën rrobat dhe secilit i humbi një dhëmb.

Pas kësaj kohe, gruaja e vogël nuk foli më kurrë me miqtë e saj, bleu një broshurë dhe një laps dhe shkonte e vetme përreth, dhe për çdo teshtitje që dëgjonte ajo shënonte një kryq.

Kur vdiq, gjetën atë libër të vogël plot me kryqe dhe thanë: “Shiko, ai duhet të ketë shënuar të gjitha veprat e tij të mira. Por sa i bëri! Nëse ajo nuk shkon në Parajsë, askush nuk shkon fare”.

Dëgjoni historinë

Histori para gjumit
Le favole della buonanotte
Gruaja e vogël që numëronte teshtinat
La donnina che contava gli starnuti 3
/

Natën e mirë dhe ëndrra të ëmbla nga Francesca Ruberto ♥

Ultimo aggiornamento: 7 Giugno 2023 9:53 by Remigius Robert

i mëparshëmPostimi i radhës
Avatari i Françeska Rubertos

Përshëndetje, unë jam Francesca Ruberto, motra e Eugenio Ruberto. Unë kam lindur në Capua (CE) më 11 nëntor 2011

Lini një koment