Meditim në kodra të pjerrëta dhe gulçim

Kodrën

Fillimi i udhëtimit, në kodra, është i thjeshtë.

Ende je kapur në flakët e dhembshurisë, të gjithë të përqafojnë, je ende i trullosur nga dhimbja, e dendur dhe e zymtë dhe nuk mund të shikosh përtej asaj perde tymi, që mbështjell jetën tënde për momentin.

Jeni të bindur se do t'ia dilni, bëni shumë plane për të nesërmen, mendoni dhe mendoni për të shkuarën me një këmbë në të ardhmen, por herët a vonë kodra do t'i lërë vendin vështirësive të malit.

Tashmë e ndjen frymëmarrjen të shkurtohet: çdo ditë prek mermerin e ftohtë dhe ndjen se do të qëndrosh i lidhur me të dhe do të jesh aq i sigurt se jeta jote do të çlirohet nga ajo barrë e rëndë dhe e pakapërcyeshme zie, e humbjes së juaja djalin. Do ta varrosni veten me të dhe kështu të gjitha problemet tuaja do të marrin fund.

Sikur të ishte kaq e thjeshtë.

Mali

Dhe ndërkohë ngjitja bëhet më e pjerrët çdo ditë, mali shfaqet me gjithë shkëlqimin e tij të fuqishëm e shtypës.

Në një moment zgjimi nga tortura e përditshme kupton se ka të mbijetuar, është vajza jote më e vogël, e cila tani është më e madhe, është unike, është gjithashtu vetëm. Është e lehtë për të humbur ekuilibrin tuaj tani. Natyra statike e strukturës ka ndryshuar, ekuilibrat kanë ndryshuar, ne duhet të lëvizim me universin përreth.

Dhe të jep forcë, atë pak forcë që të lejon të lëvizësh gjymtyrët për një ditë tjetër, me shpresë për ditën tjetër.

Fryma bëhet e shkurtër, muskujt nuk e përballojnë dot përpjekjen, truri është jashtë fushe.

Krevati bëhet shtëpia jote e dytë, divani të mbështjell në mbështjelljet e tij rrotulluese, rrjetet sociale të mahnitin me lajmet e tyre të larmishme dhe të kota, të anestezojnë, të japin ato momente të vogla në të cilat bëhesh pjesë e familjeve të tjera, probleme të tjera, të realitete të tjera, ndoshta të tymosur, sigurisht inekzistente.

Truri është i turbullt, rrahjet e zemrës humbasin tingullin e tyre: hapësira rreth jush rrotullohet me shpejtësinë e një lavatriçe të prishur.

Ku jam, kush jam?

Të thërret burri, gruaja të thërret, vajza të thërret, vjehrra të thërret, mami ju thërret: të gjithë ju duan, por askush nuk priret atje dorë. Askush nuk ju jep një moment nga koha e tij.

Zëri juaj, dora juaj

"Ja, jam unë” … kush je ti, ku je?

"Përshëndetje babi, përshëndetje mami. Unë jam i juaji djalin. Unë jam këtu, unë jam gjithmonë këtu, kam qenë gjithmonë këtu dhe gjithmonë do të jem, pranë jush. Nuk më sheh se nuk shikon; ju nuk mund të më dëgjoni sepse ka shumë zhurmë heshtjeje. Mbylli sytë dhe do të më shohësh. Hape zemrën dhe do të më dëgjosh. Ndriçoje shpirtin tënd dhe ne do të prekim përsëri dhe përsëri."

Të shoh, të dëgjoj, të përqafoj, të kujdesemi dorë.

Kjo është jeta.

Avatari i Remigio Ruberto

Ciao, sono Remigio Ruberto, papà di Eugenio. L'amore che mi lega a Eugenio è senza tempo e senza spazio.
1 koment

Lini një koment

Shënimet e fundit

Virgjëresha Mari Nëna e Kishës
Virgjëresha Mari Nëna e Kishës
29 maj 2023
Maria në këmbët e kryqit
Fjala e 29 majit 2023
29 maj 2023
zambaku i Eugjeni
Lutja e 28 majit 2023
28 maj 2023
Derri i frikësuar
Gruaja dhe derri
28 maj 2023
Fryma e Shenjtë
Fjala e 28 majit 2023
28 maj 2023

Reklamim

Reklamim