LEXIMI I DITËS

Nga Veprat e Apostujve
Veprat e Apostujve 13:26-33

Në ato ditë, [Pavli, pasi mbërriti në Antiokia di Pisidia, tha në sinagogë: «Vëllezër, fëmijët prej farës së Abrahamit dhe sa prej jush keni frikë Zoti, fjala e këtij shpëtimi na është dërguar. Në fakt, banorët e Jeruzalemit dhe udhëheqësit e tyre nuk e njohën Jezusin dhe, duke e dënuar atë, ata përmbushën zërat e Profetëve që lexohen çdo të shtunë; ndonëse nuk gjetën asnjë arsye për një dënim me vdekje, ata i kërkuan Pilatit që të vritej. Pasi përmbushën gjithçka që ishte shkruar për të, e zbritën nga kryqi dhe e vendosën në varr. Por Zoti e ringjalli prej së vdekurish dhe iu shfaq për shumë ditë atyre që ishin ngjitur me të nga Galilea në Jeruzalem, dhe tani këta janë dëshmitarët e tij përpara popullit. Dhe ne ju njoftojmë se premtimi i dhënë etërve u realizua, sepse Zoti ai e bëri atë për ne, ata fëmijët, duke u ringjallur Jezusin, siç shkruhet edhe në psalmin e dytë: I imi djalin je ti, sot të kam lindur unë”.

UNGJILLI I DITËS

Nga Ungjilli sipas Gjonit
Gjoni 14:1-6

Në atë kohë, tha ai Jezusin dishepujve të tij: "Zemrat tuaja të mos shqetësohen. Kini besim në Zoti dhe kini besim edhe tek unë. Në shtëpinë e Babai e imja ka shumë pallate. Nëse jo, a do të të kisha thënë ndonjëherë: A do të përgatis një vend për ty? Kur të shkoj dhe të përgatis një vend për ju, do të vij përsëri dhe do t'ju marr me vete, që ku jam unë, të jeni edhe ju. Dhe për në vendin ku po shkoj, ju e dini rrugën." Thomai i tha: «Zotëri, ne nuk e dimë se ku po shkon; si mund ta dimë rrugën?” Ai i tha atij Jezusin: “Unë jam rruga, e vërteta dhe jeta. Askush nuk vjen tek Babai përveçse nëpërmjet meje”.

Sot është Dita Botërore e Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe. Le të lutemi për njerëzit që punojnë në këto institucione të denja: Zoti e bekoftë punën e tyre që bën kaq shumë të mira.

Në predikimin e tij Papa komentoi mbiUngjilli i sotëm(Gjoni 14, 1-6) në të cilin Jezusin ai u thotë dishepujve të tij: «Zemrat tuaja të mos shqetësohen. Kini besim në Zoti dhe kini besim edhe tek unë. Në shtëpinë e Babai të miat janë shumë vendbanime (...) Kur të shkoj dhe të të përgatis një vend, do të vij përsëri dhe do t'ju marr me vete, që ku jam unë, të jeni edhe ju".

Zoti - tha Papa - i ngushëllon dishepujt e tij. Kemi shumë mënyra ngushëllimi, autentike apo formale, si shumë telegrame ngushëllimi. Zoti ngushëllon gjithmonë në afërsi, në të vërtetë dhe në shpresë. Zoti nuk është kurrë i largët: "Unë jam këtu me ju". Shumë herë në heshtje, por ne e dimë se Ai është atje. Afërsia është stili i Zoti. Nuk përdor fjalë boshe, preferon heshtjen, forcën e pranisë, flet pak, por është afër. Jezusin ngushëllon në të vërtetën, nuk thotë gjëra formale, thotë të vërtetën, nuk e fsheh, ai vetë është e vërteta. E vërteta është se Ai do të largohet, Ai do të vdesë. E thotë thjesht dhe butësisht, pa lënduar, por jemi përballë vdekjes. Por ngushëllon me shpresë: po, ka një moment të keq, por ai thotë se do të përgatisë një shtëpi për dishepujt. Shpresoj se Ai do të na marrë për dorë. Ai na nxit të qëndrojmë në paqen e tij sepse do të vijë dhe do të na çojë atje ku është.Nuk është e lehtë të lejojmë që Zoti të ngushëllojmë. Në momente të këqija ne zemërohemi me të dhe nuk e lejojmë të na ngushëllojë. Le të kërkojmë hirin - kjo është lutja e Papës - që të lejojmë që Zoti të ngushëllojmë. Ngushëllimi i tij nuk mashtron, nuk është anestezi, por është afërsi, është e vërtetë dhe na hap dyert e shpresës.

Papa ftoi të bëjmë kungim shpirtëror me këtë lutje:

Jezusin moj, besoj se je vërtet i pranishëm në Sakramentin e Bekuar të altarit. Unë të dua mbi të gjitha dhe të dëshiroj në shpirtin tim. Meqë tani nuk mund t'ju pranoj në mënyrë sakramentale, ejani të paktën shpirtërisht në zemrën time. Siç keni ardhur tashmë, unë ju përqafoj dhe gjithçka ju bashkohet. Mos më lër të ndahem kurrë nga Ti.

Përditësimi i fundit: 28 Mars 2021 23:57 nga Remigius Robert

Avatari i Remigio Ruberto

Ciao, sono Remigio Ruberto, papà di Eugenio. L'amore che mi lega a Eugenio è senza tempo e senza spazio.

Lini një koment

Shënimet e fundit

ragazza con le ali, angelo
Mos m'i këput krahët!
2 qershor 2023
Shën Pjetrit gjatë natës
Fjala e 2 qershorit 2023
2 qershor 2023
Lutja e 1 qershorit 2023
1 qershor 2023
qershitë
Kënga e Qershisë
1 qershor 2023
Bartimaeus i verbër i lindur
Fjala e 1 qershorit 2023
1 qershor 2023
Qershor 2023
LmmgvStd
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Reklamim

Reklamim