Lexoni dhe dëgjoni Fjalën e 25 majit 2023

E enjte e javës së shtatë të Pashkëve

Leximi i Parë

Është e nevojshme që të dëshmoni edhe në Romë.

Nga Veprat e Apostujve
Në orën 22:30; 23,6-11

Në ato ditë, [komandanti i gjykatës], duke dashur të dinte realitetin e fakteve, domethënë arsyen pse Pali po akuzohej nga judenjtë, e zgjidhi atë dhe urdhëroi që të mblidheshin krerët e priftërinjve dhe gjithë Sinedri; ai e zbriti Palin dhe e solli para tyre.

Pali, duke ditur se një pjesë ishte e saducenjve dhe një pjesë e farisenjtë, ai tha me zë të lartë në Sinhedrin: "Vëllezër, unë jam farise, djalin e farisenjtë; Jam dënuar për shkak të shpresës në ringjalljen e të vdekurve."

Sapo e kishte thënë këtë, shpërtheu një mosmarrëveshje mes tyre farisenjtë dhe saducenjtë dhe asambleja u ndanë. Në të vërtetë, saducenjtë pohojnë se nuk ka ringjallje, as engjëj e as shpirtra; të farisenjtë në vend të kësaj ata pohojnë të gjitha këto gjëra. Atëherë u bë një zhurmë e madhe dhe disa skribë nga partia e farisenjtë si alzarono in piedi e protestavano dicendo: «Non troviamo nulla di male in quest’uomo.

Ndoshta një frymë ose një engjëll i foli atij."
Mosmarrëveshja u ndez aq shumë sa komandanti, nga frika se Paolo do të linçohej prej tyre, urdhëroi trupat të zbrisnin, ta merrnin dhe ta sillnin përsëri në kala.

Natën tjetër Zoti iu afrua dhe i tha: «Guxim! Siç dëshmuat për mua në Jeruzalem, kështu është e nevojshme të dëshmoni edhe në Romë".

Fjala e Zoti.

Psalmi përgjegjës
Nga Ps 15 (16)

A. Më mbro, o Zoti: tek ti strehohem.

Më mbro, o Zoti: tek ti strehohem.
I thashë Zotit: "Ti je Zoti im".
Zoti është trashëgimia ime dhe kupa ime:
në duart tuaja është jeta ime. R.

Unë bekoj Zotin që më këshilloi;
edhe natën më udhëzon mendja.
Unë gjithmonë e vë Zotin përpara meje,
qëndro në të djathtën time, nuk do të mund të lëkundem. R.

Për këtë më gëzohet zemra
dhe shpirti im gëzohet;
edhe trupi im pushon i sigurt,
pse nuk e braktis jetën time në ferr,
nuk do ta lejosh besnikin tënd të shohë gropën. R.

Do të më tregosh rrugën e jetës,
plot gëzim në praninë tënde,
ëmbëlsi e pafund në të djathtën tuaj. R.

Aklamacion ungjillor

Halleluja, halleluja.
 
Le të jenë të gjithë një,
si ti, Babai, ti je në mua dhe unë në ty,
që bota të besojë se ti më dërgove. (Gjoni 17:21)

Aleluja.

Ungjilli i sotëm

Le të jenë të përsosur në unitet.

Fjala e 25 majit 2023
Fjala e 25 majit 2023 4

Nga Ungjilli sipas Gjonit
Gjn 17:20-26

Gjate asaj kohe, [Jezusin, alzàti gli occhi al cielo, pregò dicendo:]

“Unë nuk lutem vetëm për këta, por edhe për ata që do të besojnë në mua nëpërmjet fjalës së tyre: që të gjithë të jenë një; si ti, Babai, ti je në mua dhe unë në ty, edhe ata janë në ne, që bota të besojë se ti më dërgove.

Dhe lavdinë që më dhatë, ua dhashë atyre, që të jenë një si ne një. Unë në to dhe ti në mua, që ata të jenë të përsosur në unitet dhe që bota të dijë se ti më dërgove dhe se ti i deshe ata ashtu siç më deshe mua.

Babai, voglio che quelli che mi hai dato siano anch’essi con me dove sono io, perché contemplino la mia gloria, quella che tu mi hai dato; poiché mi hai amato prima della creazione del mondo.

Babai giusto, il mondo non ti ha conosciuto, ma io ti ho conosciuto, e questi hanno conosciuto che tu mi hai mandato. E io ho fatto conoscere loro il tuo nome e lo farò conoscere, perché l’Dashuria con il quale mi hai amato sia in essi e io in loro».

Fjala e Zotit.

E bekuar Maria Eugene e Jezusit Fëmijë (1894-1967)

carmelitano, fondatore di Notre Dame de Vie

“Il buon Jezusin” (trad. cb© evangelizo)

"Që ata të jenë një si ne" (Gjoni 17:21)

Krishtit Jezusin, nella sua preghiera sacerdotale prima della Passione, fa una sola richiesta per gli apostoli e per coloro che crederanno nella loro parola: Che siano una cosa sola con Lui, come Lui e suo Babai sono uno (Gv 17,21), affinché possano vedere la sua gloria (Gv 17,24).

E questo Krishtit Jezusin lo esige come il prezzo del suo sacrificio. L’unità è il fine dell’Incarnazione e della Redenzione. E’ vitale per le anime e per la Kisha. (…) La Kisha è Krishtit diffuso, o Krishtit sparso nei membri. Lei lo prolunga dandogli le umanità nelle quali lui spiega le ricchezze della sua grazia e con le quali continua la sua missione sacerdotale quaggiù. La grazia divina, che viene a noi solo per Krishtit, ci lega a Krishtit e ci fa appartenenti a Krishtit.

Così noi siamo di Krishtit e Krishtit è di Zoti. (…) Ecco il piano di Zoti për ne dhe dizajnin që ai dëshiron të realizojë tek ne dhe për ne. Apo jemi nga Krishtit o non avremo la vita soprannaturale; saremo Figli col Verbo incarnato in seno alla Trinità santa o saremo esclusi dal regno dei cieli.

Ato janë të vërteta që jo vetëm duhet të ushqejnë meditimin tonë. Meqenëse ata udhëheqin të gjithë punën hyjnore të Shëlbimit dhe organizimin e Kisha, devono presiedere alla cooperazione richiestaci a quest’opera divina.

Këto të vërteta të larta janë ndër më praktiket për jetën shpirtërore dhe për apostolatin.

FJALËT E ATIT TË SHENJTË

“Ne duhet të jemi një, një gjë, si Jezusin dhe Babai sono una sola cosa.

Kjo është pikërisht sfida e të gjithë neve të krishterëve: mos lini vend për ndarje mes nesh, mos lejoni që fryma e ndarjes, babai della menzogna entri in noi. Cercare sempre l’unità. […]

Jezusin lutu sepse ne jemi një, vetëm një gjë. Dhe Kisha ai ka kaq shumë nevojë për këtë lutje uniteti”. Dhe një këshillë tjetër Jezusin ha dato in questi giorni di congedo è di rimanere in Lui: ‘Rimanete in me’.

Dhe ai e kërkon këtë hir […]'Babai, voglio che quelli che mi hai dato, anch’essi siano con me dove sono io’. Cioè, che questi rimangano là, con me.

Qëndrimi në Jezusin, në këtë botë, përfundon duke qëndruar me Të 'që të mund të sodisin lavdinë time'. (Homilia Santa Marta, 21 maj 2015)

Ungjilli i ditës
Il Vangelo del giorno
Fjala e 25 majit 2023
Fjala e 25 majit 2023 2
/
i mëparshëmPostimi i radhës
Avatari i Remigio Ruberto

Ciao, sono Remigio Ruberto, papà di Eugenio. L'amore che mi lega a Eugenio è senza tempo e senza spazio.

Lini një koment

Shënimet e fundit

Virgjëresha Mari Nëna e Kishës
Virgjëresha Mari Nëna e Kishës
29 maj 2023
Maria në këmbët e kryqit
Fjala e 29 majit 2023
29 maj 2023
zambaku i Eugjeni
Lutja e 28 majit 2023
28 maj 2023
Derri i frikësuar
Gruaja dhe derri
28 maj 2023
Fryma e Shenjtë
Fjala e 28 majit 2023
28 maj 2023

Reklamim

Reklamim