Lexoni dhe dëgjoni poezinë “Dega e vjedhur” nga Pablo Neruda

Pablo Neruda, pseudonimo di Ricardo Eliécer Neftalí Reyes Basoalto (Parral, 12 luglio 1904 – Santiago del Cile, 23 shtator 1973), è statonjë poet, diplomat dhe politikan kilian,konsiderohet si një nga figurat më të rëndësishme të letërsisëAmerika Latinetë shekullit të njëzetë. Ai zgjodhi pseudonimin Pablo Neruda në…Shiko më shumë

dega e vjedhur
Dega e vjedhur 4

Le të lexojmë së bashku

Natën do të hyjmë
për të vjedhur
një degë e lulëzuar.

Ne do të kalojmë murin,
nelle tenebre del giardino altrui,
dy hije në hije.

Dimri nuk ka ikur akoma,
dhe shfaqet pema e mollës
transformuar papritur
në një kaskadë yjesh aromatike.

Natën do të hyjmë
deri në qiellin e saj të dridhur,
dhe duart e tua të vogla dhe të miat
ata do të vjedhin yjet.

Dhe me kujdes
nella nostra shtëpi,
në natë dhe në hije,
ai do të hyjë me hapat e tu
hapi i heshtur i parfumit
dhe me këmbë yjesh
trupi i qartë i pranverë.

Le të dëgjojmë së bashku

Histori para gjumit
Le favole della buonanotte
Dega e vjedhur
Dega e vjedhur 2
/
Avatari i Remigio Ruberto

Ciao, sono Remigio Ruberto, papà di Eugenio. L'amore che mi lega a Eugenio è senza tempo e senza spazio.

Lini një koment

Postimet e fundit

cambiare mentalità
Preghierina del 30 settembre 2023
30 shtator 2023
tramonto su oceano
Il tramonto sull’oceano
30 shtator 2023
Jezusi u flet dishepujve
Fjala e 30 shtatorit 2023
30 shtator 2023
hapësirë
Lutja e 29 shtatorit 2023
29 shtator 2023
Eugenio përkëdhel Remigio
Me një po ju pengoni dhe me një jo dilni nga rruga!
29 shtator 2023

Newsletter

Reklamim

Reklamim