Audienca e Përgjithshme e 23 gushtit 2023 nga Papa Françesku

Katekeze. Pasioni për ungjillizimin: zelli apostolik i besimtarit. 18. Njoftimi në gjuhën amtare:San Juan Diego, i dërguari i Virgjëreshës së Guadalupe

Audienca e Përgjithshme e 23 gushtit 2023
Audienca e Përgjithshme e 23 gushtit 2023 2

Të dashur vëllezër dhe motrat, Miremengjes!

Nel nostro percorso alla riscoperta della passione per l’annuncio del Vangelo, per vedere come lo zelli apostolik, questa passione per annunciare il Vangelo si è sviluppata nella storia della Kisha -, in questo percorso guardiamo oggi alle Americhe.

Qui l’evangelizzazione ha una sorgente sempre viva: Guadalupe.

È una sorgente viva. I messicani sono contenti! Certo, il Vangelo vi era giunto già prima di quelle apparizioni, ma purtroppo era stato accompagnato anche da interessi mondani.

Në vend të rrugës së inkulturimit, rruga e nxituar e transplantimit dhe imponimit të modeleve të paracaktuara - evropiane, për shembull - u mor shumë shpesh, pa respekt për popullsinë autoktone. Virgjëresha e Guadalupes, nga ana tjetër, shfaqet e veshur Lexo më shumë…

Video

burimi © Lajmet e Vatikanit – Dikasteri për Komunikim

i mëparshëmPostimi i radhës
Avatari i Remigio Ruberto

Ciao, sono Remigio Ruberto, papà di Eugenio. L'amore che mi lega a Eugenio è senza tempo e senza spazio.

Lini një koment

Postimet e fundit

Gesù appare agli apostoli
La Parola del 22 settembre 2023
22 Settembre 2023
fëmijë, luftë, shkatërrim
Lutja e 21 shtatorit 2023
21 shtator 2023
primo piano Eugenio sorride
Ti buzeqesh
21 shtator 2023
Shën Mateu
Fjala e 21 shtatorit 2023
21 shtator 2023
shahu bardh e zi
Lutja e 20 shtatorit 2023
20 shtator 2023

Newsletter

Reklamim

Reklamim