Audienca e Përgjithshme e 17 majit 2023 me Atin e Shenjtë Françesku

Katekeze. Pasioni për ungjillizimin: zelli apostolik i besimtarit. 13.Dëshmitarët: Shën Françesku Xavier

Të dashur vëllezër dhe motra, mirëmëngjes!

Duke vazhduar itinerarin tonë të Katekezes me disa modele shembullore të zellit apostolik… le të kujtojmë se po flasim për ungjillizimin, zell apostolik, çuar përpara emrin e Jezusin, e ci sono nella storia tante donne e uomini che hanno fatto questo in modo esemplare.

Oggi, per esempio, scegliamo, San Francesco Saverio: è considerato, alcuni dicono, il più grande missionario dei tempi moderni.

Ma non si può dire chi è il più grande, chi è il più piccolo, perché ci sono tanti missionari nascosti che anche oggi fanno tanto più di San Francesco Saverio.

Dhe Xavier është Shenjti mbrojtës i misioneve, si Shën Tereza e Fëmijës Jezusin. Por një misionar është i mrekullueshëm kur shkon. Dhe ka shumë e shumë priftërinj, laikë, murgesha, që shkojnë në misione, edhe nga Italia dhe

Lexo më shumë…

Video

burimi Lajmet e Vatikanit © Dikasteri për Komunikim

i mëparshëmPostimi i radhës
Avatari i Remigio Ruberto

Ciao, sono Remigio Ruberto, papà di Eugenio. L'amore che mi lega a Eugenio è senza tempo e senza spazio.

Lini një koment