Koha e leximit: 4 minuta

Lexoni Aktin e besimit të Marisë në fund të muajit maj

Nga Shën Gjon Pali II

Nëna e Shenjtë e Shëlbuesit, Porta e Qiellit, Ylli i detit, ndihmo popullin tënd që dëshiron të ngrihet përsëri.
Edhe një herë ju drejtohemi, Nënë e Krishtit dhe e Kishës, të mbledhur në këmbët tuaja në këtë vend të shenjtë, për t'ju falënderuar për atë që keni bërë në këto ditë për Kishën, për secilin prej nesh dhe për mbarë njerëzimin.

Virgjëresha e pastër, sa herë të kemi lutur Ty! Dhe sot jemi këtu për t'ju falënderuar, sepse na keni dëgjuar gjithmonë.
Ju u treguat si Nënë: Nënë e Kishës, misionare në rrugët e botës, në rrugën drejt ardhjes së dytë dhe përfundimtare të Krishtit në tokë.
Nënë burrash, për mbrojtjen tënde të vazhdueshme na ke shmangur nga fatkeqësitë dhe shkatërrimet e pariparueshme dhe ke favorizuar përparimin dhe arritjet moderne shoqërore.
Madre delle Nazioni, tanti mutamenti insperati hanno ridato fiducia a popoli troppo a lungo oppressi e umiliati.

Madre della vita, per i molteplici segni con cui ci hai accompagnati difendendoci dal male e dal potere della morte. Madre nostra da sempre, e in particolare in questo momento, in cui ti sentiamo nostra soccorritrice.

Nëna e çdo njeriu, që lufton për jetën që nuk vdes.
Nëna e njerëzimit e shpenguar me gjakun e Krishtit. Nëna e dashurisë së përsosur, shpresës dhe paqes, Nëna e Shenjtë e Shëlbuesit.

atto di affidamento a maria
Akti i besimit të Marisë 2

Virgjëresha e Shenjtë, vazhdoni të tregoni veten Nëna per tutti, perché il mondo ha bisogno di Te. Le nuove situazioni dei popoli e della Chiesa sono ancora precarie ed instabili.

Ekziston rreziku i formave të reja të ateizmit, të cilat, në emër të një lirie të rreme, tentojnë të shkatërrojnë rrënjët e moralit njerëzor dhe të krishterë.
Madre della speranza, cammina con noi! Cammina con l’uomo del terzo millennio dell’era cristiana, con l’uomo di ogni razza e cultura, d’ogni età e condizione.

Cammina con i popoli verso la solidarietà e l’amore, cammina con i giovani, protagonisti di futuri giorni di pace. Di Te hanno bisogno le Nazioni di tutto il mondo in perenne conflitto tra loro.

Shërbëtorja e përulur e Zotit, tregohu Nënë e të varfërve, e atyre që vdesin nga uria dhe sëmundjet, e atyre që vuajnë padrejtësitë dhe abuzimet, e atyre që nuk gjejnë punë, shtëpi dhe strehë, e atyre që janë të shtypur dhe të shfrytëzuar, ata që vuajnë nga shumë probleme të përditshme, nga ata që dëshpërohen ose kërkojnë më kot paqen larg Zotit.

Na ndihmo ta mbrojmë jetën, një pasqyrim i dashurisë hyjnore, na ndihmo ta mbrojmë atë gjithmonë, nga agimi deri në perëndimin e saj natyror.
Trego veten Nënë e unitetit dhe paqes.
Të pushojë dhuna dhe padrejtësia kudo, të rritet harmonia dhe uniteti në familje, respekti e mirëkuptimi mes popujve; paqja mbretëroftë në tokë, paqja e vërtetë!
Mari, jepi Krishtit, paqen tonë, botës.
Popujt të mos rihapin gropa të reja urrejtjeje dhe hakmarrjeje, bota të mos dorëzohet para lajkave të një mirëqenieje të rreme që dëmton dinjitetin e njeriut dhe komprometon përgjithmonë burimet e krijimit.

Trego veten Nënë e shpresës! Kujdes nga rruga që ende na pret. Ai vëzhgon njerëzit dhe situatat e reja të popujve ende të kërcënuar nga rreziqet e luftës.
Ai ruan mbi udhëheqësit e kombeve dhe ata që qeverisin fatin e njerëzimit.
Kujdes nga Kisha, gjithmonë e minuar nga fryma e botës dhe nga e keqja që fshihet në shumë situata.
Veglia sul Papa, i vescovi, i sacerdoti, sulle anime consacrate e sui fedeli laici.

Shikoni në mënyrë të veçantë ata që ju nderojnë dhe ju nderojnë me përkushtim të veçantë. Për të gjithë, tregohu se kush je, Nëna e mirësisë dhe e mëshirës.

Nëna më e ëmbël, ne të besojmë të gjithëve veten, familjet tona, të dashurit tanë, miqtë tanë dhe madje edhe armiqtë tanë. Ne ju besojmë gjithçka që është e jona, aktivitetet tona dhe atë që zotërojmë, në mënyrë që ta bëni të dobishme për të mirën e të gjithëve.
Me ty ne synojmë të ndjekim Krishtin, Shëlbuesin e njerëzve: lodhja të mos na rëndojë,
as lodhja nuk na ngadalëson, vështirësitë nuk e shuajnë guximin, as trishtimi gëzimin në zemër, as zhgënjimi vullnetin për të jetuar.
Tu, Maria, Madre del Redentore, continua a mostrarti Madre per tutti. Veglia sul nostro cammino, fa’ che pieni di gioia vediamo il tuo Figlio nel Cielo, dove sei ad attenderci, per una felicità eterna.

Amen.

Lexoni gjithashtu: LUTJA E ATIT TË SHENJTË GJON PAUL II


Dhuroni shoqatën tonë 5x1000
Nuk ju kushton asgjë, na vlen shumë!
Na ndihmoni të ndihmojmë pacientët e vegjël me kancer
ju shkruani:93118920615

Artikujt e fundit

gioia nel cuore
19 prill 2024
Scegliere la gioia
Remigio e Giuseppina mano nella mano
19 prill 2024
Unë mbetem!
miracolo eucaristico, eucaristia
19 prill 2024
Fjala e 19 Prillit 2024
Eucaristia
18 prill 2024
Lutja e 18 Prillit 2024
water, fish, japan, pesciolini rossi
18 prill 2024
Peshku i kuq Pinco

Ngjarje të ardhshme

×